The Shape of Water: Del Toro natočil eRkový fantasy příběh

The Shape of Water: Del Toro natočil eRkový fantasy příběh | Fandíme filmu
Guillermo del Toro zahořel láskou k další "příšeře" a s chutí nám svého nového hrdinu představí.

V prosinci budou opět oči (téměř) celého filmového světa upřeny na další epizodu Star Wars, a proti této premiéře si logicky málokdo z tvůrců troufá jít. Jedním z mála je proslulý Guillermo del Toro se svou novinkou s názvem The Shape of Water. Fantasy drama s eRkovým ratingem v kinech nevídáme úplně každý týden, pročež si film určitě zaslouží naši pozornost. Zajímavostí je, že rating byl již asociací MPAA udělen, takže film je už hotový. Proč tedy premiéra až v prosinci? Odpověď je jednoduchá – studio zjevně filmu věří, a pošilhává po případných oceněních, a tak ho nasazuje až do oscarové sezóny.

The Shape of Water se odehrává na pozadí studené války, konkrétně v roce 1963, a bude se točit okolo jakéhosi rybího muže, jediného svého druhu, kterého americké úřady zajali, a zevrubně ho za přísného utajení zkoumají. Čím dál větší zalíbení v něm nachází uklízečka Elisa, která mu nakonec pomůže ze zařízení utéct.

„Rybího“ hrdinu si zahrál Doug Jones (Hellboy), jeho ženský protějšek ztvárnila Sally Hawkins (nominace na Oscara za vedlejší roli v Blue Jasmine od Woodyho Allena). Ve vedlejších rolích se objevili Michael Shannon (Man of Steel), Michael Stuhlbarg (Steve Jobs), nebo Richard Jenkins (Jack Reacher, The Cabin in the Woods). Scénář napsal del Toro společně s Vanessou Taylor, která má za sebou tři epizody proslulého seriálu Game of Thrones, a sci-fi Divergent.

The Shape of Water se natáčel v kanadském Torontu od poloviny loňského srpna téměř až do konce roku. Jestli se potvrdí vysoká očekávání studia a film bude mít úspěch, na to si budeme muset počkat až do prosince. V Americe bude mít snímek premiéru 8.12., české datum zatím potvrzeno nebylo.

Zdroje: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest