Box Office: Nejlepší marvelovka bez Iron Mana

Box Office: Nejlepší marvelovka bez Iron Mana | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Strážci galaxie od minula získali rekordní počet nových fandů.

Superhrdinské filmy se divákům "přejedli" asi tak, že Strážci galaxie 2 debutují se 145 miliony dolary. To je o 54 % víc než jednička s 94 miliony před třemi lety a dokonce jeden z nejlepších nárůstů u filmu, jehož první díl otevřel nad 70 milionů. Pro Marvel nejúspěšnější film, ve kterém není Robert Downey Jr., a obecně nej premiéra superhrdinského filmu bez Batmana, Iron Mana a Spider-Mana

Film má 30% nárůst z pátku na sobotu, což ukazuje, že šuškanda u děcek funguje náramně a rodiče Baby Groota doporučují. Násobitel 2,57x je standard u MCU a tenhle "průměr" filmu zajistí díky docela slabé konkurenci až do Pirátů z Karibiku nějakých 350 - 399 milionů dolarů ze Států. Globálně je film na 427 milionech, tedy 282 mega přišlo čistě z mezinárodních trhů, včetně hodně dobrých 49 milionů z Číny. Padne miliarda? Asi ne a pokud přece ano, tak se přes ni film přehoupne jen o pár milionů. To ale vůbec nevadí, protože v Americe půjde o největší akční film roku, kterému můžou lézt do cesty tak maximálně Já, padouch 3, Spider-Man nebo Wonder Woman.

Marvel rozhodně ostatním filmům nijak nepomohl, i když... Například Gifted s Chrisem Evansem od Marca Webba (Amazing Spider-Man) problémy nemělo. Malý film utržil ve svém pátém víkendu v těch pár kinech 2 miliony a jde si z Ameriky pro 20 mega. O nulu víc, tedy 200 milionů, překročilo Rychle a zběsile 8, které je nově akční Dobou ledovou, protože k té dvoustovce z Ameriky má dalších 951 milionů ze zahraničí a globálně je tak na 1,158 miliardy. Film tak překonal 1,108 miliardy Skyfallu a střídá jej na pozici druhého největšího non-fantasy akčního filmu všech dob (první je rychle a zběsile 7 s 1,516 miliardy dolarů).

The Circle spadl o polovinu a v USA je asi hotovo. V druhém víkendu 4 miliony a po 10 dnech 16 mega. Zahraničí je potřeba jako sůl. Ještě brutálněji ale naprosto opodstatněně spadlo Bollywoodské překvapení minulého víkendu Baahubali 2, a to hned o 68 procent. Film má i tak 16 mega z Ameriky + navíc jde o největší indický film všech dob, takže co. Horor Uteč se dostává i do zahraničí včetně našich končin a dostává 30 milionů, což by samo o sobě stačilo, protože to je šestinásobek rozpočtu. Film má ale z Ameriky ještě nějakých 174 milionů. 

Příští týden Dámská jízda s Amy Schumer od scenáristky Drsňaček a Krotitelek duchů. Král Artuš: Legenda o meči má zatím nadšené ohlasy, ale poslední Artuš byl velký propadák a tohle stojí sto mega, tak se za Guye Ritchieho modlete. Z malých filmů dorazí Lowriders.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie 2

05.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: Nejlepší marvelovka bez Iron Mana | Fandíme filmu Box Office: Nejlepší marvelovka bez Iron Mana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest