Star Wars IX: Rian Johnson nebude pod filmem podepsaný

Star Wars IX: Rian Johnson nebude pod filmem podepsaný | Fandíme filmu
Závěrečná část třetí trilogie Hvězdných válek bude hodně jiná, než původně měla být.

Kdysi dávno, když LucasFilm najal Riana Johnsona, aby napsal a zrežíroval Star Wars: Posledního z Jediů, fanoušci výrazného tvůrce zajásali. A zajásali o to víc, že v té době měl Johnson dle dostupných zpráv připravovat i Star Wars: Epizodu IX. Později byla informace upřesněna – Johnson neměl devítku režírovat, ani k ní psát scénář, ale pouze připravit námět. Což je pochopitelné. Na režii by neměl čas kvůli Epizodě VIII a pokud jde o scénář, tak ten si stejně nakonec vždycky každý režisér upraví k obrazu svému.

Nedávno se Johnsona fanoušek na Twitteru zeptal, jestli je pravda, že námět k Epizodě IX skutečně napsal. A Johnson na to odvětil, že jde o starou informaci, a že se na psaní devítky nepodílel. Je otázka, zda tím režisér chtěl říct, že na námětu Epizody IX nepracoval nikdy, anebo že nepracoval na jeho nejnovější verzi. Šéfka LucasFilmu Kathleen Kennedy v nedávném rozhovoru nicméně uvedla, že když na přelomu roku zemřela Carrie Fisher, všemi ve studiu to otřáslo. Když se trochu vzpamatovali a začali uvažovat nad tím, co ztráta znamená pro budoucnost Leina příběhu, shodli se na tom, že nezbývá nic jiného, než předchozí nápady nechat plavat. Scénář se prý začal psát prakticky znova od začátku.

Ať už tedy někdy Johnson nějaký prapůvodní námět devítky připravil nebo ne, v současné době je nejspíš většina věcí hodně jinak a vše je pod kontrolou Kathleen a tvůrčího týmu Epizody IX, tedy režiséra Colina Trevorrowa a spoluscenáristy Dereka Connollyho. Jestli to je dobře nebo špatně, to už necháme na vás, obecně je však Rian Johnson výrazně uznávanějším autorem, než jsou Trevorrow s Connollym.

Zdroje: EW, Rian Johnson

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest