Blade Runner 2049: Atmosférický trailer

Blade Runner 2049: Atmosférický trailer | Fandíme filmu
Návrat do budoucnosti, v níž se pohybují replikanti po více jak třiceti letech bude stát určitě za to. 

Pro mě osobně je Blade Runner 2049 nejočekávanějším filmem roku (promiň Star Wars VIII) a tenhle plnohodnotný trailer mě v tom ještě utvrdil, protože tohle, je jednouše paráda! Díky povědomému hudebnímu motivu naskakuje okamžitě husí kůže, vizuální zpracovaní nemá chybu a kamera Rogera Deakinse je už tady, dokonalá. Zatímco teaser trailer byl něco jako nakukování klíčovou dírkou, tady se přímo koplo do dveří, které se rozlétly dokořán a můžeme tak zhluboka nasát tu bladerunnerovskou atmosféru z jedničky, již by měl povinně vidět každý fanoušek sci-fi filmů. Navíc záběry představují známé tváře jakou je např. Jared Leto, z něhož se nejspíš vyklube padouch. Také to vypadá, že od posledního výletu do temné budoucnosti se můžeme těšit i na větší množství akce. Jsem dost zvědavý, jestli i dvojka získá kultovní status, jako její předchůdce, nebo se mu alespoň vyrovná po stránce kvality. Poněvadž s tímhle týmem kvalitních tvůrců by se velmi zle snášelo zklamání. Feeling „špinavé sci-fi“ nezmizel a ačkoliv tahle budoucnost nepůsobí stále nijak pozitivně, rozhodně se do ní vrátím s Rickem Deckardem s nadšením.

Během Q&A s novináři padlo také několik zajímavých postřehů. Harrison Ford například řekl, že jej na scénáři lákalo především to, jakým způsobem je jeho postava Deckarda zakomponována do nového příběhu. Harrison samozřejmě nesmí odhalit nic konkrétního, ale ten způsob je prý hodně emocionální. Ryan Gosling si pochvaloval, jak byl ponořený do natáčení. Měl prý co dělat, aby se netvářil neustále překvapeně, protože se používalo minimum zeleného pozadí - Většina dekorací byla skutečně postavená, stejně jako rekvizity. Denis Villeneuve se před novináři projevil jako skutečně velký fanoušek sci-fi (dobrá zpráva pro fanoušky Duny!) a prozradil, že pro Blade Runnera 2049 jsou stále klíčová témata paměti a empatie, jakkoliv velkolepá může celá produkce být. Villeneuve si také pochvaloval spolupráci s kameramanem Rogerem Deakinsem. Ten podle něj obvykle hodně dbá na to, aby nasvícení scény dávalo smysl, zdroje světla byly přirozené a scény tak byly naturalistické. Tentokrát se mohl kvůli povaze celého projektu utrhnout ze řetězu, být poněkud impresionistický a zkrátka si užít něco, k čemu se obvykle nedostane. Podle Harrisona Forda je pak osvětlení ve filmu skoro jak hudba, která podbarvovala už samotné natáčení. To jsou samozřejmě silná slova chvály. Jestli sedí, si můžete ověřit sami v traileru.

Třicet let po událostech prvního filmu objeví nový blade runner, losangeleský policista K (Ryan Gosling), dlouho pohřbené tajemství, které by mohlo uvrhnout zbytky společnosti do chaosu. Objev K přiměje, aby začal pátrat po Ricku Deckardovi (Harrison Ford), bývalém blade runnerovi z losangeleské policie, který se už třicet let pohřešuje.

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest