The Flash: Robert Zemeckis by mohl režírovat

The Flash: Robert Zemeckis by mohl režírovat | Fandíme filmu
Režisér Návratu do budoucnosti je v hledáčku Warneru.

Jak jistě víte, The Flash přišel i o svého posledního režiséra a je vyloučené, že by se dostal do kin 15. 3. 2018, kdy do nich měl původně vstoupit. Snímek je tak absolutně v nedohlednu, nicméně nejnovější zpráva potvrzuje alespoň to, že se na něm stále pracuje. Nejprve redaktor ze ScreenJunkies odhalil, že se studio sešlo s Robertem Zemeckisem, načež redaktor z The Wrapu upozornil na to, že šlo jen o předběžnou schůzku, jaké měli zástupci studia i s dalšími kandidáty.

Co to vypovídá s určitostí? Že se na snímku aktivně pracuje, a že studio hledá režiséra i mezi zkušenými borci, nejen mezi nadšenými nováčky, jako tomu bylo doposud (předtím měli film postupně režírovat Seth Grahame-Smith a Rick Famuyiwa). A kdyby to klaplo přímo se Zemeckisem? Veliká pohádka! Robert už několik let nemá na kontě komerční hit (i když po stránce kvality jsme se před dvěma lety mohli těšit z jeho napínavého Muže na laně) a musí se nechat, že práce s triky, to byla vždycky jeho silná stránka.

V sérii Návratů do budoucnosti bylo potřeba přicházet s vyloženě revolučními nápady, aby bylo možné v 80. letech létat na skateboardu a cestovat časem. Ve Falešné hře s králíkem Rogerem se živí herci ve velkém potkávali s animovanými postavičkami, Ve snímku Smrt jí sluší Meryl Streep a Goldie Hawn chodili (v roce 1992!) na plátně celé zpřelámané a s dírami v těle. Ve Forrestu Gumpovi byl Tom Hanks uměle zasazený do archivních záběrů a ani byste nevěřili, že v Muži na laně je ve většině klíčových scén živý pouze herec a zbytek je digitální. A když je řeč o obrázcích poskládaných z jedniček a nul, určitě nejde nevzpomenout na roky 2004-2009 kdy se Zemeckis (marně) snažil ve snímcích Polární Expres, Beowulf a Vánoční koleda vytvořit plně fotorealistický zážitek.

A je zřejmé, že aby Flash vypadal v kinech jedinečně, musí být nejrůznějších triků a originálních vizuálních nápadů plný. Nejrychlejšího muže na světě je potřeba zobrazit nejen ve chvílích, kdy běhá nadzvukovou rychlostí, ale i při případném cestování v čase. Zkušený vizionářský režisér by se tedy rozhodně hodil.

Flashe hraje Ezra Miller, Iris West Kiersey Clemons. Scénář postupně přepisovali Seth Grahame-Smith a Rick Famuyiwa podle námětu Phila Lorda a Christophera Millera, ale vypadá to, že Joby Harold píše nejnovější verzi úplně od nuly.

Zdroje: Umberto Gonzalez

The Flash

16.03.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest