Rychle a zběsile: Budoucnost, neshody a spin-off

Rychle a zběsile: Budoucnost, neshody a spin-off | Fandíme filmu
Universal Pictures
Reálně se uvažuje o spin-offu Rychle a zběsile se Stathamem a The Rockem. Dál se také mluví o neshodách mezi Rockem a Dieselem. Co na celou sérii čeká?

Článek obsahuje spoilery k dosavadním dílům série Rychle a zběsile!

O spin-offu Rychle a zběsile se mluví už vlastně od chvíle, kdy Dwayne Johnson doplnil v pátém díle obsazení série a okamžitě si získal ohromnou diváckou popularitu. Naposledy se krátce po premiéře osmičky objevila nepotvrzená zákulisní zpráva, podle níž byla ve filmu původně potitulková scéna, která na potenciální spin-off odkazovala. Ta však nakonec byla opět odebrána. Scéna údajně měla být natočena bez vědomí Vina Diesela (jednoho z producentů série), který si prý následně u vedení studia Universal vynutil její stažení. Jiní insideři se snažili situaci vykreslit v poněkud růžovějším světle a tvrdí, že scéna byla vystřižena proto, že pro ni má studio lepší uplatnění, třeba v bonusové sekci na DVD. Scéna měla ukazovat Hobbse (Dwayne Johnson) s Deckardem (Jason Statham), jak si to konečně chtějí rozdat na férovku, jen aby v poslední chvíli zastavili a řekli si, že by měli pracovat spolu, místo proti sobě.

Scéna měla odkazovat k chystanému spin-offu, ve kterém by Hobbs a Deckard spojily síly a aktuálně servery Deadline, Variety, The Hollywood Reporter a The Wrap tvrdí, že je spin-off skutečně zvažovaný. Zatím se nezačal psát žádný scénář, toho by se měl znovu ujmout Chris Morgan, který psal všechny díly Rychle a zběsile od trojky. Dvojice ústředních postav by se měla postavit proti záporačce Cipher (Charlize Theron), která v závěru osmého filmu unikla. Všichni tři herci mají extrémně nabitý diář, nicméně film by údajně mohl být zrealizovaný ještě před Rychle a zběsile 9, pro které se také ještě scénář nezačal psát.

Tohle všechno vyvolává celou řadu otázek. Že by se po stopách Cipher pustili pouze dva trénovaní agenti (a ne parta zlodějů aut) dává smysl, na druhou stranu Torettovi (Diesel) Cipher zabila bývalou přítelkyni a matku jeho syna. Jeho syna navíc unesla a donutila jej ohrožovat svět jadernými zbraněmi. Opravdu by si její lov nechal utéct? A proti čemu by se rychlý a zběsilý tým postavil v devítce, když by celá záležitost se Cipher byla vyřešená takhle bokem? Nebo by záporačka opět unikla, jen aby na začátku devátého filmu mohl Hobbs s hlavou svěšenou přijít k Torettovi a říct mu, že bez jeho podpory prostě dredatou hackerku dopadnout nesvede?

To jsou otázky dějového charakteru. Ale co ty logistické? Schválil by podobný projekt Vin Diesel? Nechal by si takhle vzít vítr z plachet? A pokud ne, má sílu spin-off zastavit? Nemá smysl zastírat, že velký podíl na úspěchu série má právě The Rock, který by si také mohl postavit hlavu a trvat na tom, že bez spin-offu další regulérní pokračování točit nebude. Herec už v minulosti uváděl, že další setrvání v sérii bude teprve zvažovat a v závěru osmého filmu se navíc jeho postava tváří, že se bude místo práce věnovat dceři.

A k tomu všemu je tu spor The Rocka s Dieselem. Kdysi dávno v minulosti se objevily neurčité zprávy o tom, že s Dieselem není jednoduché pracovat. Nevěděli jsme nic jistě, ale mluvilo se o nedochvilnosti a ležérním přístupu. Loni na podzim The Rock svého kolegu za tenhle přístup veřejně vyplísnil (i když jej nezmínil jménem). Následně oba situaci lehce mírnili, když Johnson mluvil o tom, že oba zkrátka mají „rozdílnou filosofii“ a Diesel pro změnu uvedl, že je konflikt v médiích zveličený, že si jej The Rock ve skutečnosti váží, podporuje jej, oběma záleží na úspěchu série a zkrátka jsou to dva alfa samci na jednom pískovišti, což může být komplikované. Poslední zákulisní zprávy hovořily o tom, že konflikt do značné míry spočívá právě v tom, který z pánů bude ve filmech víc vidět, dostane víc prostoru a lepší scény. Následně jsme se sice doslechli (z bulvárního TMZ), že spor je urovnaný a pánové jsou připravení společně natočit devítku, ale je pravda, že při propagaci filmu prakticky nikdy nejsou oba dva společně v jedné místnosti.

Mohl by být právě spin-off řešením? Cestou, jak oba dva pány držet od sebe a zároveň je oba udržet pod značkou Rychle a zběsile? Mohl by kupříkladu příští díl hlavní série fungovat úplně bez Hobbse, který by jednoduše zůstal na své vlastní vedlejší koleji? To jsou všechno otázky, na které nemáme odpovědi. Jisté je jenom to, že uvnitř studia Universal probíhají jednání o budoucnosti série, která není ani zdaleka tak jasná, jak by se dosud mohlo zdát. Dříve byly oznámeny premiéry devátého a desátého filmu (které měly sérii uzavřít) na 19. 4. 2019 a 2. 4. 2021. a producent Neal Moritz ještě před několika dny mluvil v rozhovoru o tom, že se stále počítá s tím, že devítka a desítka sérii uzavřou. Jak to celé dopadne ve skutečnosti, se snad před námi začne rýsovat v nejbližších dnech.

PS: Rychle a zběsile 8 osm dní od premiéry utržilo celosvětově už 690 milionů dolarů, takže nepřichází v úvahu, že by tahle série nějakým způsobem nepokračovala.

Zdroje: Deadline, Collider, The Wrap I, II, Variety, TMZ, ET, USA Today, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest