Captain Marvel našla režiséra. Vlastně hned dvojici režisérů

Captain Marvel našla režiséra. Vlastně hned dvojici režisérů | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Co o své roli prozradila Brie Larson a jak by mohl vypadat kostým?

Captain Marvel hledala režiséra dlouho. Už jen proto, že byl film oznámený v roce 2014 a premiéru bude mít v roce 2018 a celá řada předchozích snímků dostala přednost. Tu a tam jsme slyšeli o potenciálních kandidátech, ale z toho či onoho důvodu se na nikoho z nich nedostalo.

Nakonec snímek bude režírovat tvůrčí dvojice Anna Boden, Ryan Fleck. Oba dva společně napsali všechny své celovečerní filmy, jmenovitě Half Nelson, Sugar, It’s Kind of a Funny Story a Mississippi Grind. Všechny také společně zrežírovali, krom Half Nelsona s Ryanem Goslingem, kde je jako režisér podepsaný pouze Fleck. Společně režírovali také několik epizod k seriálům The Affair a Billions. Fleck dále zrežíroval sám několik dalších seriálových epizod a Boden se zase může pochlubit tím, že většinu jejich společných snímků sestříhala. Dvojice se tedy může prokázat širokým spektrem praktických dovedností (své snímky si i produkují), jejich dosavadní filmy ukazují schopnost pracovat s postavami i jejich smysl pro humor. Práce na seriálech je zase výhodou vzhledem k tomu, že u Marvelu musí svůj film zakomponovat do předem dané struktury a pracovat týmově. Že režiséři nikdy nepracovali s velkolepými efekty a netočili akci, je celkem jedno. To samé platí pro celou řadu marvelovských režisérů a dosavadní snímky potvrdily, že s pomocí podpůrného týmu, který studio dodá, se všechno bez problémů zvládne.

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

O filmu zatím mnoho nevíme. Scénář napsaly Nicole Perlman (Strážci Galaxie, Sherlock Holmes 3) a Meg LeFauve (V hlavě, Hodný dinosaurus), hlavní roli hraje Brie Larson (Room, Kong: Ostrov lebek), premiéra je stanovená na 8. 3. 2019 a natáčení má začít zkraje příštího roku v Atlantě. Zbytek je mlhavý.

Samotná Larson řekla, že je Carol Danvers bojovnicí za pravdu a spravedlnost, která propojí pozemskou a vesmírnou část Marvel Universe. Musí se potýkat s vlastními nedostatky a při tom se snaží udělat svět lepším místem. Umí létat, z rukou vystřeluje energetické výboje a je opravdu vtipná. Možná se objeví už v Avengers: Infinity War, ale možná také ne.

Hollywoodští novináři viděli v Los Angeles artworky s vyobrazením jejího kostýmu, který podle všeho vychází z moderní verze Captain Marvel, ale měl by daleko víc připomínat zbroj, podobně jako třeba Batmanův kostým v Temném rytíři. Nevypadá to, že by filmová verze měla přilbu a číro, ale producent Jeremy Latcham zdůrazňuje, že jde o předčasné návrhy, které se ještě mohou změnit. Tak či tak by filmová Captain Marvel mohla vypadat nakonec zhruba tak, jako na přiloženém fanouškovském artworku.

Galerie: 2

Captain Marvel našla režiséra. Vlastně hned dvojici režisérů | Fandíme filmu Captain Marvel našla režiséra. Vlastně hned dvojici režisérů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest