Hunger Games 2: Gary Ross se možná přeci jen vrátí

Hunger Games 2: Gary Ross se možná přeci jen vrátí | Fandíme filmu
AKTUALIZACE: Je rozhodnuto. Ross vydal oficiální prohlášení.

AKTUALIZACE: Jednání s Lionsgate proběhla a Ross vydal závěrečné prohlášení, ve kterém definitivně končí svou účast na Hunger Games! K jeho rozhodnutí vedl nedostatek času na přípravu druhého filmu. Což se nakonec asi nemůžeme divit, když Ross točí tempem zhruba jeden film za pět let a teď by musel pokračování Hunger Games vypotit během pár měsíců. Ross poděkoval studiu, hercům, štábu i fanouškům za skvělou spolupráci a odešel. Koho studio narychlo sežene jako náhradu, se nejspíš dozvíme poměrně brzy, protože práce nečeká.

Zdroj: Deadline

Koncem minulého týdne jsme vás, s odkazem na Indie Wire, informovali, že se Gary Ross definitivně vzdal režie Vražedné pomsty, pokračování Hunger Games. Teď se ukázalo, že to není tak docela pravda. Server Deadline uvádí, že režisér Ross se se studiem zatím toliko nedohodl, jakým způsobem a zda se bude na sérii nadále podílet. O definitivním ukončení vztahů zatím nemůže být řeč. Ross podle serveru před Hladovými hrami napsal několik nerealizovaných scénářů, za zfilmování Hunger Games osobně hodně loboval, s herci a tvůrčím týmem si vytvořil přátelské vztahy a jde o zdaleka nejúspěšnější film jeho kariéry (HG už v kinech utržily téměř půl miliardy dolarů). Na přípravách druhého dílu se prý navíc Ross podle Deadline od listopadu intenzivně podílí (Což je tak trochu v rozporu s předchozími zprávami, že kvůli dokončování prvního filmu na ten druhý zatím vůbec neměl čas). Byl by tedy sám proti sobě, kdyby opustil úspěšný projekt, který osobně pomáhal vypiplat, a vrátil se do nejistých vod původní tvorby. Deadline předpokládá, že studio pořádně zaplatí a Ross zůstane.

Malinko odlišně to vidí The Hollywood Reporter. Ten sice potvrzuje, že Ross opravdu z projektu zatím neodstoupil (konečná jednání by měla probíhat právě dnes), ale jeho největší obavou je prý nedostatek času. Jak už jsme vás informovali, Hunger Games se musí o svou hlavní hvězdu, Jennifer Lawrence, dělit s X-Meny, kteří na ní mají přednostní právo a jsou ochotní ji uvolnit pouze do konce letošního roku. Aby se všechno stihlo, muselo by natáčení začít nejpozději v září a Ross si prý není jistý, jestli je do té doby připravit dostatečně kvalitní scénář a preprodukci (vizuální návrhy atd.), aby se za film nemusel stydět. Což viditelně rozporuje tvrzení Deadline, že z hlediska příprav je všechno na dobré cestě.

Co však platí zcela evidentně, je fakt, že Gary Ross s Lionsgate stále diskutuje a o výsledku jednání bude rozhodovat především navýšení jeho platu (se svým ohodnocením za jedničku je podle všeho Ross značně nespokojený) a schopnost Lionsgate urychleně spustit preprodukci, popřípadě vyjednat s Foxem další odložení X-Menů. Deadline věří, že studio bude chtít Rosse za každou cenu, Hollywood Reporter se domnívá, že když budou jednání s Rossem příliš komplikovaná, sáhne Lionsgate raději po někom jiném. Dá se očekávat, že během nejbližších týdnů budeme mít jasno.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest