Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech

Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Posledním známým Star Wars filmem je Episoda IX. Co bude potom? To vám prozradí velký souhrn:

Co v tuhle chvíli víme s jistotou o budoucnosti Star Wars? Rian Johnson má plné ruce práce s postprodukcí Epizody VIIIThe Last Jedi a Phil Lord a Chris Miller natáčejí jeden ze samostatných příběhů (tzv. „Star Wars Story“), který v tomhle případě bude pojednávat o mladém Hanu Solovi. Pozvolna se také chystá natáčení Epizody IX, za kterou bude mít zodpovědnost režisér Colin Trevorrow. To je oficiálně všechno. Víme, že se chystají další Star Wars Stories a šéf studia Disney Bob Iger aktuálně prozradil, že má studio naplánovanou budoucnost daleko za Epizodu IX, na dalších zhruba patnáct let.

Čeho se můžeme v těch patnácti letech či v další budoucnosti dočkat? Server Star Wars News, který se specializuje především na důkladný sběr všech Star Wars novinek, kontaktoval svůj interní zdroj uvnitř Lucasfilmu a dozvěděl se následující: Filmy hlavní ságy jsou dopředu pevně dané. Pokud jde o doplňující snímky („Stories“), to je jiná kapitola, tam je daleko větší prostor k manévrování. Uvnitř studia neustále vznikají nějaké nápady. Ty zajímavé se dostanou před šéfy studií Lucasfilm a Disney ke schvalování. Ty dobré se začnou dál vyvíjet, ty nedopečené či neschválené jsou založené na později a mohou se v budoucnu využít v nějaké jiné podobě. Jako příklad server uvádí, že speciální meč s kruhovitou záštitou se měl původně objevit ve videohře The Force Unleashed a nakonec jsme jej mohli vidět v seriálu Star Wars Povstalci.

A jaké filmy tedy před schvalovací komisí uspěly?

Obi-Wan Kenobi

Vůbec prvním Star Wars Story filmem po Hanu Solovi by mohl být snímek o Obi-Wanovi. Měl by být zasazený mezi Pomstu Sithů a Novou naději, roli má hrát Ewan McGregor. Rozhodně se jedná o jeden film, nikoliv o trilogii, jak se dříve proslýchalo. Tahle zpráva se online objevila zřejmě kvůli tomu, že v Lucasfilmu existovaly tři různé návrhy na to, jakým způsobem snímek pojmout. Není prý vyloučené, že by film mohl režírovat Gareth Edwards, protože Kathleen Kennedy (šéfka Lucasfilmu) je údajně spokojená s jeho prací na Rogue One. Nicméně pokud by film skutečně točil, změnil by se scenáristický a producentský tým, zjevně proto, aby se neopakovaly průtahy při natáčení, kterými trpěl Rogue One. Film by údajně mohl být oficiálně oznámený už teď v dubnu na akci Star Wars Celebration.

Boba Fett a lovci odměn

Tenhle film měl točit Josh Trank a už před dvěma lety chybělo jen málo a snímek by byl oficiálně oznámený na starším ročníku Celebration. Hotový byl dokonce první teaser. Na poslední chvíli byl ale projekt odložen na neurčito, když studio rozvázalo s Trankem spolupráci po tom, co se začalo veřejně mluvit o potížích při natáčení Trankovy Fantastické čtyřky. Oficiální vyjádření znělo, že Trank rozhodl soustředit na menší projekty, StarWarsNews tvrdí, že si režisérovo odvolání vynutil producent a scenárista chystaného filmu Simon Kinberg, který s Joshem měl rozepře právě při natáčení zmiňované Fantastické čtyřky.

Snímek se i nadále chystá, a to pořád se stejnou premisou, s jakou jej připravoval Trank. Od té doby nicméně Kinberg měl příležitost scénář dále zdokonalovat. Nemělo by se jednat o origin Boba Fetta a ten by ani neměl být ústřední postavou – měl by být pouze jednou ze skupiny hlavních figur – hvězdných lovců odměn, kteří se vydávají na jakési dobrodružství.

Romance ze světa Star Wars

Dalším chystaným projektem je údajně Young Adult snímek, který bude chtít zacílit především na mladší diváky a hlavně divačky. Důležitá bude romantická linka, která však má být tragická. Nádechem je přirovnávána k tomu, co prožili Han a Leia v Impérium vrací úder. Mohlo by se jednat o první Star Wars film, který zrežíruje žena.

Vzdálená budoucnost

Několik let po Epizodě IX údajně Lucasfilm chystá pauzu. Není zřejmé, zda na čas přestane vydávat Star Wars filmy úplně, nebo si dá pauzu jen s číslovanými Epizodami. Jisté by mělo být, že se studio chce vyhnout přesycení trhu a bude chtít diváky opět vyhladovět, jako byli vyhladovělí před Epizodou VII. Hlavní sága je generační záležitostí, takže před nástupem dalšího pokolení hrdinů prý pauza prostě přijít musí. V mezičase by se studio mělo údajně soustředit na seriály. Ty by prý měly doplňovat podrobnosti k příběhům Star Wars ságy, místo toho, aby vyplňovaly mezery, tak jako to dělaly a dělají animované seriály Klonové války a Povstalci.

Pokud se zprávy potvrdí, co na ně říkáte? Na který z chystaných spin-offů jste nejvíc zvědaví? Myslíte, že skutečně dokáže Lucasfilm svou dojnou krávu na několik let z kin stáhnout? A dočkáme se konečně hraného seriálu ze světa Star Wars?

Zdroj: Star Wars News

Galerie: 9

Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu Star Wars: Co mají naplánováno po oficiálně oznámených filmech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest