Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům

Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 5 obrázků
Revoluce se nekoná, ale solidní pirátská zábava snad konečně ano.

Na lasvegasském Cinema Conu viděli první novináři Piráty z Karibiku: Salazarovu pomstu. Zatím nesmějí film recenzovat, ale mohli se podělit o první dojmy. Jaké jsou? Nečekejme žádnou revoluci, ale podle všeho se můžeme těšit na veskrze solidní dobrodružnou výpravu. Reportéři slibují návrat ke kořenům. Funkční, zábavný příběh, který je přehledný a relativně uzavřený, rozhodně se nemáme bát závěrečného cliffhangeru, který by sliboval rozuzlení na konci další trilogie. Všichni se shodují na tom, že je film lepší než slaboučká čtyřka a řada reportérů mluví o návratu ke kvalitám jedničky.

Zatímco čtyřku jde prý označit za takový spin-off s Jackem Sparrowem, teď se vrací hlavní série, která navazuje na to, co započaly postavy v první trilogii a zároveň není Sparrow tak tlačený do popředí, jako posledně. Nejlepší z nových postav je podle všeho astronomka v podání Kayy Scodelario, někteří mluví dokonce o nejlepší postavě dosavadní série. Javier Bardem jako záporák prý také není špatný. Všechny postavy mají mít v událostech nějaký osobní vklad.

Několik novinářů slibuje skvělé triky, dokonce snad hodné Oscara. Všichni jsou při tom tajuplní jak hrad v Karpatech, ale něco mi říká, že jejich chvála směřuje k digitálně omlazenému Johnnymu Deppovi, kterého jsme mohli v traileru vidět v jedné z flashbackových scén. Pokud jde o akční scény, tak ty prý nejsou vůbec špatné, jsou přehledné a rozhodně daleko lepší než ty ze čtyřky. Na druhou stranu asi ve filmu není nic, co by se přibližovalo šílené megalománii Gora Verbinskiho. A padnul i názor, že jeho trilogie byla vtipnější.

Sečteno, podtrženo, zásadní film nás zřejmě nečeká, ale solidní podívaná, která dá zapomenout na slaboučkou čtyřku, snad ano.

Ve zbrusu nových Pirátech z Karibiku: Salazarově pomstě se Johnny Depp vrací na velké plátno, jako ikonický šermířský antihrdina, Jack Sparrow. V nabitém dobrodružství kapitánu Jackovi štěstí příliš nepřeje, když z Ďáblova trojúhelníku uniknou smrtelně nebezpeční duchové námořníků pod vedením kapitána Salazara (Javier Bardem), kteří jsou odhodlaní zabít piráty všech moří, především pak Jacka. Šanci na záchranu má Jack jedině tehdy, pokud najde legendární Poseidonův trojzubec. Ale aby jej našel, musí uzavřít nesnadné spojenectví s geniální a krásnou astronomkou Carinou Smyth (Kaya Scodelario) a Henrym, mladým tvrdohlavým námořníkem z královského námořnictva (Brenton Thwaites). U kormidla své politování hodné malé ošumělé lodi Umírající racek, se kapitán Jack snaží nalézt svou ztracenou štěstěnu, ale také si zachránit holý život, v boji s nejnebezpečnějším a nejzákeřnějším sokem, jakému kdy čelil.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales natáčejí režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg, scénář napsal Jeff Nathanson. Dále hrají Geoffrey Rush (kapitán Barbossa), Orlando Bloom (Will Turner) Kevin R. McNally (Gibbs), Stephen Graham (Scrum) a Martin Klebba (Marty). Nově obsazení rozšiřují Brenton Thwaites jako mladý voják, Kaya Scodelario v roli jeho milé, Golshifteh Farahani, jež si zahraje jakousi čarodějku a Paul McCartney v blíže neurčené roli. Film má datum české a slovenské premiéry stanoveno na 25.5. 2017.

Zdroje: Joblo, Slashfilm,

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

26.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Podle prvních reakcí návrat ke kořenům | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest