Útěk z New Yorku: Nový film možná natočí Robert Rodriguez

Útěk z New Yorku: Nový film možná natočí Robert Rodriguez | Fandíme filmu
AVCO Embassy Pictures
Bude sci-fi klasika Johna Carpentera od režiséra Desparada o krok blíž? 

O novém Útěku z New Yorku se mluví opravdu hodně dlouho a čas od času se na internetu o něm objeví nějaká ta novinka. Ta nejčerstvější se týká Roberta Rodrigueze jakožto potenciálního režiséra projektu. Tvůrce je právě zavřený ve studiu a maká na postprodukci hrané adaptace Alita: Battle Angel, kterou uvidíme za rok. Jeho poslední celovečerní kousek Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil, nás před třemi lety moc nepotěšil a beztak si z něj divák zapamatoval maximálně nahou Evu Green.

Nicméně víme, že Rodriguez nemá špatné filmy, i když občas ujede (Dobrodružství Žraločáka a Lávovky, Spy Kids 4D: Stroj času...). Dal nám ale Od soumraku do úsvitu, nebo si nás získal zběsilou akcí v Desperadu. Ve filmech Machete Planeta teror zase vsadil na úmyslnou přepálenost a za pozornost stojí i neprávem opomíjená Fakulta

Představa tvůrců je taková, že z Útěku z New Yorku má vzniknout celá trilogie, která poté dospěje k událostem původního filmu. Ty nastávají ve chvíli, kdy se ostrov Manhattan proměnil v zónu obrovského vězení, do kterého se zřítilo letadlo prezidenta Spojených států a válečný veterán Snake Plissken ho musel jít zachránit. Prequelové filmy nám odhalí počátky hlavního hrdiny, kterého známe dnes, včetně toho, jak Plissken přišel k ikonické černé pásce přes oko.

Když bychom zabrousili víc do podrobností, tak v chystaném filmu by měl být New York ještě krásným městem a nad Manhattanem se rozprostírat konstrukce se zvlněnou prosklenou stěnou. Na obloze poklidně létají drony a ke slovu přijde také umělá inteligence ovládaná veselou dívkou jménem April. Nově se dozvíme, že Plisskenovo křestní jméno bude Robert (s velící hodností plukovníka) a vě světě uvrženým do chaosu se postaví v nějakém jeho koutě proti padouchovi Thomasu Newtonu. Aby Plissken splnil svůj úkol, musí se dostat za jedenáct hodin do města monitorovaného bezpečnostním systémem, ale vinou slabého místa v něm se celé město ocitne v ohrožení. A aby toho napětí nebylo málo, tak má navíc do toho všeho vstoupit ještě masivní hurikán nazvaný „superbouře Ellery".

Takže to by bylo asi tak všechno, co se o novém Útěku z New Yorku ví. Je možné, že pokud se ho Rodriguez ujme, můžou nastat ve scénáři napsaném Nealem Crossem nějaké změny. Každopádně, jak se vám tahle představa zamlouvá? Výkonným producentem je John Carpenter, který stojí za originálním snímkem a jeho pokračováním - Útěk z L.A..

Zdroje: Deadline, Movie Web, The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest