Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku

Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Kromě představení filmu z úst Petera Berga pro vás máme 2 featuretty,  2 klipy a sérii plakátů.

Řada filmových fandů na Bitevní loď nadává čistě proto, že se nedokážou srovnat s filmem natočeným podle společenské hry Lodě. Na nedávném Woder Conu se režisér Peter Berg pokusil udělat všechno proto, aby nás přesvědčil o tom, že se na jeho film můžeme těšit. Tak především, Bitevní loď samozřejmě není žádnou adaptací společenské hry. Studio a média ho tak sice označují, ale v jádru jde o letní vysokorozpočtovou popcornovku, která má bavit velkolepými souboji.

Peter Berg je po svém otci, námořním historikovi, velkým fanouškem lodí všeho druhu a dlouho chtěl natočit adaptaci knihy In The Heart Of The Sea, jež pojednává o posádce velrybářské lodi Essex, která se v devatenáctém století ztroskotala a následně musela bojovat o přežití v malých záchranných člunech. Jedná se o stejnou historickou událost, která inspirovala i Moby Dicka a jistě jde o námět pro zajímavé drama, ale studiu se nechtělo investovat do příběhu, který končí drastickým kanibalismem.

Naštěstí pro Berga, chystalo studio zrovna Bitevní loď, takže se režisér k milovaným námořníkům nakonec přeci jenom dostal. Okamžitě se rozhodl, že snímek natočí jako odlehčenou akční jízdu a mimozemšťany do filmu přidal proto, aby jeho hrdinové měli dostatečně náročné protivníky. Pro samotnou zápletku byl inspirací Stepeh Hawking, kterého jednou Berg slyšel v televizi mluvit o tom, že je podle něj nerozumné vysílat do vesmíru zprávy o naší existenci, protože podle něj není jediný rozumný důvod proč se domnívat, že mimozemšťané budou přátelští.

A přesně to se stane i v Battleship. Mimozemšťané sice na naši planetu přiletí pouze jako průzkumníci a lidé je napadnou jako první, ale když už se jednou dají do boje, jsou pěkně agresivní a svého hodlají dosáhnout za každou cenu. Samotný design mimozemšťanů by měl být poměrně originální, vychází z představ Petera Berga a předních výtvarníků ILM. Robotické kombinézy mimozemšťané nosí proto, aby zůstali, alespoň zpočátku, trochu tajemní, ale především to souvisí s jejich naturelem – V naší atmosféře hůře vidí a dýchají a exoskeleton samozřejmě také výrazně zlepšuje jejich bojové schopnosti.

Hlavními hrdiny filmu nicméně nebudou mimozemšťané, ale lidé, konkrétně několik námořníků, kteří se ke konfliktu připletou. A podle novinářů, kteří na Wonder Conu viděli podstatně větší množství stopáže, než se doposud na veřejnost dostala v trailerech a klipech, má film daleko prokreslenější postavy, než by se mohlo na první pohled zdát. Pořád se samozřejmě bavíme o jednoduchém akčním filmu, ale postavy jsou, dle prvních dojmů, napsané a zahrané dost dobře na to, aby nám na nich záleželo a nebrali jsme je jen jako tupé maso na porážku. I když mám takovou obavu, že i kdyby Bitevní loď dopadla ve všech ohledech skvěle, pro většinu diváků to pořád bude jen „divná adaptace té společenské hry“. Už za pár týdnů budeme mít jasno, teď se můžete podívat alespoň na několik nových videí a plakátů. Obzvlášť druhý klip je slušná pecka a Bitevní loď v něm působí jako další díl Transformers.

 

Bitevní loď - Featurette 1

 

Bitevní loď - Featurette 2

 

Bitevní loď: Klip 1

 

Bitevní loď: Klip 2

 

Zdroje: Slashfilm, Collider I, Collider II

Galerie: 5

Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku | Fandíme filmu Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku | Fandíme filmu Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku | Fandíme filmu Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku | Fandíme filmu Bitevní loď: Režisér Peter Berg hájí svou letní oddechovku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest