Superman: První pohled na novou podobu hrdiny v kostýmu

Superman: První pohled na novou podobu hrdiny v kostýmu | Fandíme filmu
DC Studios / James Gunn
Zobrazit další 1 obrázek
Nejslavnější slipy světa jsou zpátky a David Corenswet se poprvé ukázal jako nový Clark Kent.

Začátkem března Superman (dříve známý jako Superman: Legacy) ukázal vůbec první pohled na Kel-Elův kostým. Tehdy to bylo pouze v detailu, takže jsme viděli jen eSko na hrudi. Teď je venku pohled na celého Supermana. Jeho novou verzi hraje David Corenswet a prohlédnout si jej můžete dole v galerii.

Co všechno nám fotka odhaluje? Corenswet vypadá v roli jako tradiční Superman. Má silnou čelist, tmavé vlasy, kudrlinku na čele, široká ramena. Prostě vše, jak se sluší a patří. Pokud jde o kostým, emblém na hrudi jsme už viděli a „na omak“ pokračuje kostým ve standardu posledních lety, když má jasnou texturu. Doby hladkých kostýmů jsou v superhrdinských filmech dávnou minulostí. Barvy jsou také na svém místě. Co je tak nejvýraznější změnou oproti letům, kdy Supermana představoval Henry Cavill, trenýrky jsou zpátky! Zatímco Henryho podoba kostýmu se obešla bez slipů, teď jsou zpět, natažené přes kostým, jak je dlouhá léta zvykem.

A pak je tu samotná fotografie. Režisér filmu James Gunn prozradil, že snímek pořídila Jessica Miglio a tvrdí, že na obrázku vidíme to, co zachytil fotoaparát přímo na place. Nabízí se otázka, zda tím Gunn myslí pouze samotného Supermana a záblesk v pozadí přeci jen byl doplněný až v postprodukci, anebo jestli filmaři výjev za oknem promítají přímo na scéně, na nějakém plátně či obří obrazovce.

Hodně se debatuje také o tom, proč Superman na první zveřejněné fotografii sedí. Aby nám propagace nenadělila všechno naráz a ještě jsme se mohli těšit na muže z oceli v pozoru? Aby byl rodilý Kryptoňan trochu polidštěný, jako někdo kdo si občas prostě potřebuje sednout, stejně jako běžní smrtelníci? Kostým vypadá zašpiněně, fanoušci tak spekulují o tom, zda si jej vlastně Clark Kent obléká, anebo svléká. A všechny samozřejmě zajímá, co přesně je fialový záblesk v pozadí. Jestli znáte odpověď, nebo máte jakékoliv další postřehy, ozvěte se v komentářích.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Nicholas Hoult představuje Lexe Luthora. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, Skyler Gisondo, Sean Gunn, María Gabriela de Faría, Wendell Pierce, Pruitt Taylor Vince, Neva Howell a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Foto: DC Films / Warner Bros.

Zdroj: James Gunn

Galerie: 2

Superman: První pohled na novou podobu hrdiny v kostýmu | Fandíme filmu Superman: První pohled na novou podobu hrdiny v kostýmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest