Howl: DiCaprio dohlíží na film točený z pohledu psa a vlka

Howl: DiCaprio dohlíží na film točený z pohledu psa a vlka | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Leo se spojil se známou primatoložkou Jane Goodall. V přípravě je rovnou celý provázaný filmový svět.

Většina z vás asi už nejspíš slyšela o tom, že se Leonardo DiCaprio věnuje vedle herectví také produkci a aktivně usiluje o ochranu přírody. Známé je třeba jeho vystupování v dokumentu Před potopou aneb Je s námi konec? Momentálně DiCaprio své producentské a ekologické aktivity spojuje.

Z producentského postu dohlíží na chystaný hraný snímek Howl (zhruba „Vytí“), který pojednává o Harrym, rodinném psovi, který doma osiří, když jeho páníčci zemřou při nehodě. Harry se uprostřed tuhé zimy vydává na cestu za přežitím, při níž se setkává s vlkem. Nejprve mají jeden z druhého strach, avšak postupně se mezi nimi vytváří těsné pouto.

Celý film bude pojednaný ze zvířecí perspektivy a měl by divákům nabídnout transformativní pohled na život v přírodě. Howl nechce jen bavit, ale také se pokusí změnit zakořeněný názor, že jsou vlci krvežíznivá monstra. Chce vykreslit jejich skutečnou povahu pomoci divákům porozumět, že do přírody přirozeně patří.

Ačkoliv hlavními protagonisty budou zvířata a jejich perspektiva, uvidíme také lidské herce, jejichž oznámení se máme dočkat v brzké době. Spolu s DiCapriem je výkonnou producentkou také Jane Goodall, známá primatoložka a popularizátorka opů. Oba dva spojuje nejen láska k vlkům, ale také vzájemné přátelství. V minulosti už spolupracovali a DiCaprio se nikdy netajil tím, že Jane a její práci obdivuje.

Režíruje E. Elias Merhige (Ve stínu upíra, Podezření nula), scénář napsal Christopher Monger (Temple Grandinová, Angličan, který vylezl na kopec (a slezl z hory)). Natáčení čerstvě začalo a s premiérou se počítá na začátek roku 2026. Produkční společnost Phase 4 počítá s tím, že pokud film zaznamená úspěch, může vzniknout celý provázaný svět přidružených projektů. Několik nápadů je rozpracováno už v tuto chvíli.

Foto je ilustrační, Leonardo DiCaprio s medvědem ve filmu Revenant

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Howl: DiCaprio dohlíží na film točený z pohledu psa a vlka | Fandíme filmu Howl: DiCaprio dohlíží na film točený z pohledu psa a vlka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest